Missa inte aktuella kampanjer eller goda nyheter | Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka HÄR >

Populära länkar


Varumärken

Alla varumärken

Kategorier

Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

Tropisk Granola

En läcker, nötig tropisk granola, naturligt sötad med tropisk frukt, dadlar och lönnsirap. Perfekt till frukost, till chiapudding, som smoothietoppning och som ett gott, fräscht mellanmål!

Ingredienser

2,5 dl havregryn eller glutenfria havregryn

1,5 dl mandlar, grovt hackade

6-8 dadlar, urkärnade och finhackade

0,75 dl vatten

4 msk mandelsmör

4 msk lönnsirap

1,5 msk kokosolja

2 passionsfrukter (fruktköttet)

0,75 dl hackad torkad mango

1 dl kokosflingor

Gör såhär

Värm ugnen till ca 150 grader.

Förbered en plåt med bakplåtspapper.

Blanda havregryn och mandlar i en stor bunke.

Ta fram en liten stekpanna och häll i mandelsmör, kokosolja, lönnsirap, vatten och dadlar.

Värm på medelvärme och rör runt så att det blandar sig ordentligt.

När det är ordentligt upphettat, häll i havregrynen och mandlarna och rör tills det blir ordentligt blandat.

Gröp ur fruktköttet från passionsfrukterna och blanda samman.

Häll ut granolamixen på bakplåtspappret i ett jämnt lager och grädda i 30 minuter eller tills det blir gyllenbrunt rostat.

Rör gärna om då och då.

Tillsätt kokosflingor och torkad mango, låt svalna.

Servera med kokosdryck eller annan växtbaserad dryck alternativt kokosyoghurt. Det går bra att förvara granolan i en lufttät burk upp till 3 veckor.